Mijn Kombijdepolitie Maak er politiewerk van
Welkom (terug)
Nog geen login? Account aanmaken

Test jezelf!

Alert aanmaken

Check de mogelijkheden

24/7 agent

Bij de politie werken heeft impact op je privéleven. Je werkt in een glazen huis, iedereen heeft een mening over de politie. Daar moet je rekening mee houden. Wat jij hier al over weet, kun je checken in deze test. Je krijgt tien vragen over situaties waarin je terecht kunt komen. Ga er bij de vragen vanuit dat je agent of agent in opleiding bent. Welke keuze zou jij dan maken? En vraag jezelf ook af: kan ik daar tegen?

Hoe emotioneel ben jij?

Je angstig, zelfverzekerd, nerveus, vrolijk of boos voelen. Emoties die iedereen kent. Als agent krijg je veel met emoties te maken in de omgang met slachtoffers, daders, getuigen en collega’s. Dat kan heftig en veeleisend zijn. Hoe ga jij om met je emoties? Test hoe emotioneel jij bent.

Hoe gedisciplineerd ben jij?

Ben jij iemand die alles strak plant en regelt? En maak jij altijd af waar je aan begonnen bent, of kun jij goed prioriteiten stellen? Streef je naar een 10 of vind je een 7 ook voldoende? Check met deze test wat voor invloed jouw discipline heeft op het politiewerk. En kom erachter of het voor jou juist handiger is om zaken wat relaxter aan te pakken, of dat jij jezelf wel wat strakkere doelen mag stellen.

Hoe vriendelijk ben jij?

Als agent moet je elke keer weer de juiste balans vinden tussen ‘dwingend’ en ‘vriendelijk’. Je houdt rekening met de gevoelens van de slachtoffers en de daders. Maar ook zorg je dat men naar je luistert en durf je beslissingen te nemen die niet iedereen leuk vindt. Hoe vriendelijk ben jij?

Hoe integer ben jij?

Integriteit is één van de belangrijkste eigenschappen van een agent. Eerlijk en betrouwbaar zijn. Dit lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar in bepaalde situaties kan het lastiger zijn dan je dacht om sterk in je schoenen te blijven staan. Test hier hoeveel waarde jij hecht aan het hebben van spullen en wat anderen van je vinden.

Hoe sociaal vaardig ben jij?

Probeer jij eerst vanaf een afstandje de situatie goed in te schatten, of heb je direct het hoogste woord? Sta jij op een feestje in een onopvallend hoekje of zie je het als een kans om nieuwe mensen te leren kennen? Als agent durf je op mensen af te stappen en ze aan te spreken op gedrag. En een andere keer stap je juist uit de spotlight en neem je een observerende rol aan. Hoe zit het met jouw sociale vaardigheden?

Wat weet jij over de politie?

Hoeveel mensen werken er bij de politie? Hoe lang bestaat de politie? Wie was de oprichter? Ben jij goed in deze facts & figures? Test hoeveel feiten jij kent!

Wat weet jij over het politiewerk?

Op straat zie je wel eens agenten lopen of een politieauto rijden. Misschien heb je wel eens aangifte gedaan of heb je een verkeersboete gekregen. Het politiewerk houdt veel meer in dan dit zichtbare politiewerk op straat. Test hier hoeveel jij er vanaf weet.

Test je kennis over de politieopleiding

Politieopleidingen zijn er op verschillende niveaus, van mbo t/m hbo master. Een politieopleiding volg je op de Politieacademie. Tijdens de opleiding ben je in dienst bij de politie. Je hebt dus altijd een baan en opleiding ineen. De politieopleiding lijkt op reguliere vervolgopleidingen, maar er zijn toch wel een aantal verschillen. Wat weet jij van de politieopleiding?

Wat weet jij over de politie-uitrusting?

Vanaf de eerste dag van je opleiding draag je je uniform. Ook op school. Je complete uitrusting bestaat uit veel kleding en accessoires. Aan het dragen van een uniform moeten veel studenten in het begin wennen. Je wordt veel meer nagekeken en aangesproken. Beantwoord de vragen en check wat jij ervan weet.

Check je angsten

Als agent kom je regelmatig in niet-alledaagse situaties terecht. Situaties die veel van je vragen, situaties waarin je kalm moet blijven, maar ook doortastend moet kunnen optreden.

Check je betrouwbaarheid en geschiktheid

Je moet van onbesproken gedrag zijn als je bij de politie wilt werken. Je hebt tenslotte een verantwoordelijke voorbeeldfunctie. Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek is onderdeel van de selectieprocedure. Hierin wordt onderzocht hoe groot het risico is dat jij de politie in diskrediet zou kunnen brengen. Check het hier vast zelf.

Check je conditie

Voor deze test moet je de straat op of het bos in. Download de app “PolitieConditie” op je mobiele telefoon in de Play Store of App Store en start met training 1. Kijk hoe ver je komt en of jij al over een goede politieconditie beschikt! In het volgende scherm kun je je score invullen om te kijken hoe je ervoor staat.

Check je medische gesteldheid

Hoe goed zijn jouw ogen? En hoe gezond leef jij? De medische keuring is een belangrijk en uitgebreid onderzoek in de selectieprocedure voor politiefuncties. Vul de checklist in zodat je weet uit welke onderdelen de medische keuring bestaat en of je het politiewerk lichamelijk en psychisch aankan.